Terras: zo kies je de beste terrasverwarmer

In het voorjaar koelt het razendsnel of, en kan het nog erg koel worden. Wil je zoveel mogelijk van je tuin en/of terras genieten, dan biedt een terrasverwarmer uitkomst. Met onze verhoogde belangstelling voor het buitenleven, werd het gamma terrasverwarmers steeds groter. Het is dan ook niet gemakkelijk de beste verwarmer voor je tuin of terras te vinden.
Wil je zo vroeg mogelijk van je terras genieten,
dan is een terrasverwarmer voor de koele
avonden een uitstekend alternatief
Je vooraf degelijk informeren over de vele mogelijkheden is dan ook zeker niet misplaatst. Worden het tuinfakkels, een terrasverwarmer op gas of is een electrische heater die je eenvoudig aan de muur kunt bevestigen voor jou het meest geschikt? Kortom, op wat moet je letten om de terrasverwarmer met de beste prijs/kwaliteitsverhouding te vinden?

Je hebt niet alleen een keuze te maken tussen de verschillende manieren van verwarmen. Terrasverwarmers zijn er in alle modellen, materialen en prijzen. En uiteraard staat de veiligheid van een terrasverwarmer vooraan.

Kies een veilige terrasverwarmer

Kies in de eerste plaats een stabiele en veilige terrasverwarmer. Staande terrasverwarmers die je ook op je terrastafel kunt plaatsen, zijn het eenvoudigst. Kies je voor zo'n staande terrasverwarmer zorg voor een zo stabiel mogelijke plaats.
Kies in de eerste plaats
een veilige staande
terrasverwarmer
Hoeveel plaats heb je ter beschikking voor je terrasverwarmer? Kies je een staand model, dan moet je rekening houden met een hoogte die varieert tussen één en  twee meter. Een tafelmodel is vooral geschikt voor een beperkte ruimte. Je hebt al een tafelmodel vanaf een hoogte van een halve meter. Zo'n tafelmodel heeft dan ook een lagere verwarmingscapaciteit. Een heater kun je in je terrasparasol bevestigen, maar kan in vele gevallen ook tegen de muur worden geïnstalleerd. Omgekeerd, een muurmodel aan je parasol bevestigen is geen aanrader. Deze verwarmers zorgen dikwijls voor té hoge temperaturen met nefaste gevolgen voor je parasol...

Verwarmer op gas of electriciteit


Bij de aankoop van een terrasverwarmer moet je ook kiezen tussen een verwarmer op gas of een op electriciteit. Terrasverwarmers op gas werken op butaan of propaangas. In de voet van de verwarmer is een opbergplaats voor de gasfles voorzien, zodat deze het esthetisch uitzicht van je verwarmer niet verstoord. Een electrische heater is iets duurder in gebruik. Deze meerkost maakt hij ruimschoots goed dankzij zijn hoger rendement, hetgeen hem uiteindelijk goedkoper in gebruik maakt dan een gasverwarmer.


Infraroodlamp voor optimaal rendement

Zowel een terrasverwarmer als een heater werken met een infraroodlamp, waarvan de stralen onzichtbaar zijn voor het blote oog.

Een infraroodlamp zorgt voor een
maximaal rendement
Meestal is deze infraroodlamp gevuld met halogeengas, terwijl de buitenkant uit kwartsglas is gemaakt. Deze combinatie zorgt het hoogste rendement. Plaats je terrasverwarmer steeds op een windvrije plaats. Wind verlaagt de omgevingstemperatuur, en dat is dure energieverspilling.


Vermogen is belangrijkBij je keuze van terrasverwarmer zijn niet alleen het design en de plaatsing belangrijk. Zijn vermogen is minstens even belangrijk. Hoe groter zijn vermogen, hoe meer warmte en hoe hoger je energierekening.

  • Richtprijs: een veilige terrasverwarmer heb je al vanaf 179 euro.

Reacties